Gitár hangolás Budapesten

Gitár hangolás

Tapasztalt szakértőt keres? Válasszon megbízható szakembert közvetítők nélkül, és takarítson meg akár 40%-ot a kiadásokból!

 1. Hozzon létre feladatot
 2. Már jól bevált szakemberek felajánlják szolgálataikat
 3. Az ár és a visszajelzések alapján válassza ki a legjobb szakértőt
Gitár hangolás
 • Gitár hangolás Budapest a Qjob segítségével.
 • Honlapunk segít gyorsan megtalálni azt a tapasztalt szakembert, aki a kívánt szolgáltatást nyújtja számodra.
 • Gitár hangolás Budapest – tegyél közzé egy feladatot és az ellenőrzött szakemberek felkínálják szolgáltatásaikat és árajánlatot tesznek.
Több mint 982 profi várja megrendelésedet!

Hogyan kell gitárt hangolni!

Mi az a gitár?

A gitár egy húros hangszer és a pengetős hangszerek közé tartozik. A gitárt pengetővel vagy ujjakkal lehet szóra bírni. A gitároknak általánosságban véve 6 húrja van. Ezek a következők E-A-d-g-h-e’. A húrok kvart távolságra vannak egymástól, kivéve a g-h, ezek nagyterc távolságra helyezkednek el. Ennek köszönhetően egy gitár több mint 3 oktáv hangterjedelemmel bír.

Egy gitár lehet klasszikus, akusztikus, elektromos vagy elektro-akusztikus. A gitár vitathatatlanul az egyik legtrendibb és legtöbbek által használt hangszerek egyike. Ezt a sokszínűségének köszönheti ugyanis szinte minden zenei műfajba beilleszthető.

A gitár felépítése

Mivel rengeteg és egyre több fajta gitár kerül forgalomba a piacon ezért a gitárok felépítése némileg különbőzik típusról típusra. De ami biztos hogy mindegyik rendelkezik egy hangszertesttel és egy nyakkal ami a testből indul ki, és aminek a végén a hangolókulcsok találhatóak. A gitár húrjai a nyereg és a húrláb között feszülnek. A húrok alatt található a fogólap és melyen az érintők sorakoznak.

A gitárhangolás lépései

Egy aranyszabály még mielőtt belekezdenél. Mindig alulról hangolunk. Tehát a hangot először alul hangolod, majd onnan hozod felelé!

 1. Először az E húrt kell behangolni. Ezt egy zongorához, síphoz, vagy furulyához könnyedén hozzá lehet hangolni. Ezt követően a többi húrt majd ehhez fogod behangolni, szóval mondhatjuk, hogy ez a legfontosabb. Ha nincs másik hangszered, amit alapul tudnál venni, akkor vagy fordulj szakemberhez, vagy szerezz be egy gitár hangolót. Szerintem egy hozzáértő kéz a biztosabb megoldás, és amúgy is idővel te is biztosan megtanulod majd. Ezért érdemes jó alapokat lefektetni, amit úgy a legkönnyebb ha hozzáértőktől lesed, hallod el!

 1. Az E húrhoz hozzáhangoljuk az A húrt. Mind ezt úgy, hogy az E húrt lefogod az 5. bundon. Az A húrnak a hangja az E alatti tartományban kell lennie. Tehát ha az A hang az E fölött van, akkor lejjebb tekered a hangolókulccsal, ha pedig nagyon alatta szól, akkor meg értelemszerűen feljebb.

 1. Következő lépésben az A húrt fogod le, megint az 5. bundon. Ez a d húr behangolása. A d húrnak ugyan úgy kell szólnia, mint az A-nak.

 1. Aztán a d húrt szintén az 5.-en fogod le és behangolod a g hangot.

 1. A g hangot a 4. bundon kell lefogni. Hogy behnagold a h húrt.

 1. A h húrt megint az 5. bundon kell lefogni, így tudod hozzáhangolni az alatta levő utolós húrt azaz az e húrt.

Ha ez nehezen megy, akkor vagy fordulj szakemberhez, akiktől a Qjob.hu-n tudsz árajánlatokat kérni, vagy ha inkább a csináld magad híve vagy, és nem sürgős a dolog, akkor szerezz be egy gitár hangolót.

Több mint 982 szaki várja megrendelésedet!
© 2021, Qjob (WebTech Group Kft.)
+36 (70) 212-46-06
info@qjob.hu